IT Proff

Ma usun, et tõeline IT proff on professionaal nagu iga teinegi. Peamine tunnus on kindlasti see, et sellega peab raha teenima. Kogus mida teenitakse alati ei määra profesinaalusese astet, seda määrab pigem turunõudlus antud oskuse vastu. Mille aluses saab eristada professionaalsuse astet?

Usun, et see on kombinatsioon mitmest erinevast punktist. Ükskõik kui osav inimene ka ei ole peavad sellest kasu saama ka teised. Ehk suhtlemisoskus, distsipliin, keskendumisoskus ja töökus on kindlasti märksõnad. Olla andekas milleski ja elada sellega omas maailmas ei ole lõpuks kasulik kellelegi.

Tõeline proff läheb alati detailidesse. On see siis teatud programmeerimiskeel, oskus teiste IT inimestega suhelda või oskus olla pidevalt teatud valdkonnaga kursis. Ehk mida raskemini on inimene asendatav seda hinnatum ta ka on. Usun, et oleme jõudnud aega kus haridustase ei näita enam professionaalsust. Olulised on inimese reaalsed teadmised ja oskused. Pole oluline kus need pärit on.

Kokkuvõtteks võib öelda, et inimene kes teeb oma tööd hingega ongi professionaal. IT proff ei ole siinkohal erand. Arvestades, et tehnika vallutab maailmas erinevaid valdkondi, siis tänapäeva mõistes on lõpuks enamus IT töötajad. Professionaalsuse tase on omaette küsimus.



Pildiotsingu it professional tulemus

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Autoriõigus - eraisik vs juriidiline isik

Kasutatavus

Arvustus (Hacker-HOWTO)