IT juhid ja nende tüübid


Kaks suurimat nime mis ette kohe tulevad on Gates ja Jobs. Kahjuks mul isiklikku kokkupuudet pole nendega olnud, kuid õnneks on nendest teised kirjutanud.

Bill Gates viljeleb aktiivsemat juhtimisstiili. Ta usub oma töötajate panusesse ettevõtte üldise edu saavutamiseks. Microsofti edu taga on Bill Gatesi entusiastlik ja pühendunud suhtumine. Ta mõistab, et äritegevuses õnnestumiseks tuleb muudatustega kohaneda. Selle ärilise suhtumisega on Gates loonud ettevõtte, mis on suutnud keerulistele hetkedele vastu seista ja mis on eeskujuks paljudele. Ülesannete delegeerimise protsessi käigus suutis Gates välja töötada ettevõtte, mis kasutab oma meeskonna liikmete oskusi täies mahus.

Steve Jobs pakkus autokraatilist juhtimisstiili. Autokraatlikul juhtimisel on üks vastutav isik, autoritaarne, kes kogub meeskonnaliikmetelt vähe sisendit. Juht on otsuste langetamise eest vastutav ainuisik ja otsustab enda sisetunde järgi, mitte kindla tõendusmaterjali baasil. Kuigi see juhtimisstiil võib tunduda mõnevõrra karm, tõi see Steve Jobsile edu .Tänu oma uuenduslikele ideedele on Jobs-il loodud maailma üks edukamaid IT ettvõtteid. Kuigi tema suhtumine ja juhtimisstiil võis tunduda mõnevõrra ebameeldiv, oli tema pühendumus innovatsioonile ja disainile kindlasti kasulik mitte ainult tema firma, Apple-ile, vaid ka kogu maailma tarbijatele.

Mõlemad olid/on kindlasti juhid suure algus tähega. Mulle tundub, et juhina Bill Gates on rohkem treener ja Jobs oli pigem arengumootor.


Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Autoriõigus - eraisik vs juriidiline isik

Kasutatavus

Arvustus (Hacker-HOWTO)